Wat hebben we nodig?

Wat hebben we nodig?

Varkensvlees is een generiek product zonder duidelijke identiteit. Er is een stijgende vraag naar kwalitatief hoogstaande Nederlandse voedingsproducten zonder concessies te doen aan het welzijn van het dier. Met Hamletz® spelen we in op de vraag vanuit de consument naar diervriendelijke huisvesting voor vleesvarkens, de algemene tendens om volledig energieneutraal te produceren en de ontwikkeling van een kwalitatief hoogstaand Nederlands product. Een drie sterren Beter Leven kenmerk staat garant voor perfecte huisvesting en veel bewegingsvrijheid voor de dieren. Resulterend in een product dat bewezen lekkerder en onderscheidend is. Dat hebben consumentenpanels aangetoond.

Dit alles komt niet zomaar uit de lucht vallen. Wij hebben een jarenlange voorstudie gedaan. We hebben eerst op kleine schaal in onze eigen stallen geëxperimenteerd. Zowel met verbeteringen voor het welzijn van het varken als met voer en verschillende rassen. Wereldwijd heb ik me georiënteerd op concepten in varkensvlees en ik heb met veel mensen gesproken over de markt en consumentenwensen. We hebben een blinde smaaktest gehouden in Rotterdam. Onderzoek gedaan naar de CO2 foodprint. En nagedacht over waarin een nieuw merk voor varkensvlees zich zou moeten onderscheiden. Naast al de dingen die ik al genoemd heb, ontdekte ik dat smaak cruciaal is.

Naast de bouw van de Dartelstal en de stal voor de zeugen die zwanger zijn, moeten we nog voor een aantal zeugen een nieuw kraamverblijf bouwen. Hiervoor zoeken we nog financiering.

 

De plannen voor de nieuwe stal van Hamletz

 

Nieuwe stallen

In april 2014 hebben we een nieuwe strostal voor dragende zeugen met een buitenuitloop gebouwd. Samen met 80 vrijloopkraamhokken voor zeugen met hun biggen. De burgemeester van de gemeente Oldambt, Pieter Smit, heeft de stal geopend. Voor belangstellenden hebben we een open dag georganiseerd om het bedrijf te bekijken.
De volgende stap is de bouw van de Dartelstal voor vleesvarkens. In deze nieuwe stal hebben de vleesvarkens meer ruimte en kunnen ze op stro liggen en erin wroeten. Ook krijgen de varkens hier een buitenuitloop.

Visueel perfect vlees dat nergens naar smaakt? Hamletz® gaat daar verandering in brengen. Met uw hulp.