Gebakken ribkarbonade

<span class="hpt_headertitle">Gebakken ribkarbonade</span>

Gebakken ribkarbonade

met mosterdsaus, gebakken aardappels, bloemkool en hazelnoot

5 el zonnebloemolie
75 g hazelnoot, grof gehakt
800 g geschilde, licht kruimige, aardappels
Boter en naar behoefte zout en peper
4 koteletten
2 el bloem
1 bloemkool, in roosjes
1 glas witte wijn
2 eetlepels milde (Limburgse) mosterd
200 ml slagroom

  1. Verhit 1 el zonnebloemolie en bak de hazelnoot in 2 minuten goudbruin. Schep regelmatig om. Laat uitlekken op keukenpapier. Snijd de aardappels in blokjes en kook ze 10 minuten. Giet ze af en laat ze uitdampen. Kook tussendoor de bloemkool in water met wat zout ca. 15 min. Of minder lang als je van minder gaar houdt.
  2. Verhit 4 el zonnebloemolie in een ruime koekenpan en bak de aardappels in ca 10 min. goudbruin en knapperig. Schep ze regelmatig om.
  3. Verhit de boter in een ruime koekenpan. Bestrooi de ribkarbonades met peper en zout en bestuif de ribkarbonades aan beide kanten met de bloem. Klop overtollig bloem eraf en leg de koteletten in de hete boter. Bak ze in ca. 10 minuten op niet te hoog vuur mooi bruin en gaar. Keer halverwege.
  4. Schenk de wijn in een steelpan en laat op hoog vuur tot de helft inkoken. Meng de slagroom erdoor en laat inkoken tot het dikker wordt. Neem van het vuur en voeg de mosterd toe. Proef en breng op smaak met peper en zout.
  5. Laat het vlees even rusten. Serveer met de gebakken aardappels en de saus. Bestrooi de bloemkool met de hazelnoot en schep het erbij.