Procureur met mosterd en sjalotten

<span class="hpt_headertitle">Procureur met mosterd en sjalotten</span>

Procureur met mosterd en sjalotten

Gekookte krieltjes, kropsla met vinaigrette

Voor 4 personen

Bereiding: 30 minuten, 15 minuten wachten

 

4 schouderkarbonades

5 el Groninger mosterd

Eventueel beetje peper en zout

4 sjalotten, in dunne ringetjes

100 ml appelsap

800 g krieltjes

1 el blanke azijn

50 ml zonnebloemolie

1 flinke kropsla (of 2 kleinere)

 

 

  1. Bestrijk het vlees aan alle kanten met 4 el mosterd en laat 15 minuten staan zodat de smaak kan intrekken en het vlees iets zachter wordt.
  2. Bak de sjalotten 5 minuten op middelhoog vuur. Zet het vuur laag. Schep de sjalot naar de rand van de pan en leg het vlees in de pan. Bak het vlees aan beide kanten. Schep de sjalotten erover en blus af met het appelsap. Leg een deksel schuin op de pan en laat het vlees in 45 minuten gaar en zacht worden. Keer het vlees af en toe om en voeg wat water toe als het te droog wordt. Breng het vlees op smaak met peper en zout.
  3. Boen de krieltjes schoon en kook ze in de schil in 15-20 minuten gaar. Meng de laatste el mosterd met de azijn en klop er met een garde de zonnebloemolie door. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Haal de blaadjes sla los, was in ijskoud water en dep droog met keukenpapier of slinger droog met een centrifuge. Meng de vinaigrette door de sla.
  5. Leg het vlees op de borden. Schenk nog wat water in de pan met sjalotjes om de aanbaksels los te roeren en schep deze ‘saus’ op het vlees. Serveer met de krieltjes en de sla.