Ons eigen weekeinde van het varken – Dartelpraat met boerin Annechien

Ons eigen weekeinde van het varken – Dartelpraat met boerin Annechien

Ons eigen weekeinde van het varken

Wij hadden een leuk weekeinde. Ook al was het druk, de varkens komen altijd eerst. We beginnen in de ochtend te kijken of het voer in orde is en de controle van de varkens etc. Behalve dat hadden we op zaterdag onze eerste boerderijophaaldag. Prachtig was het dat we nu eens een aantal van onze facebook-fans in levende lijve konden zien en vooral spreken. Dorothea had er veel voor over. Ze was op tijd vertrokken, maar kon onze boerderij niet vinden. Gelukkig wilde haar dochter helpen en zodoende stond Dorothea toch nog op tijd bij ons op de stoep. Gezellig om haar te spreken. Aan het einde van de middag was onze hele vriezer leeg!

Wij hadden er zelf ook maar een gezellige middag van gemaakt. We bakten pannenkoeken voor de kinderen en onszelf uiteraard. De kinderen speelden in de bezoekersruimte. Op zaterdag 16 juli is onze tweede ophaaldag van pakketten. Bestellen kan via de website.

Er was nog meer leuks. De kinderen van Petje af brachten zondag een bezoek aan onze boerderij. Petje af heeft een aanvullend onderwijsprogramma voor 10-14 jarigen die wel een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken. In het begin vonden sommige kinderen het wel een beetje stinken. Maar toen ze bij de dieren waren, waren ze het helemaal vergeten. En vonden ze het reuze leuk. Eerst kregen de kinderen wat te horen over de boerderij. En konden ze samen een kwartetspel spelen over de behoeften van het varken. Echt ze waren zeer ingespannen bezig. Ook was er een broodje hamburger. Die viel ook goed in de smaak. Al met al hopen wij ons steentje bij te hebben gedragen om deze kinderen te inspireren over het werken op de boerderij.

Een goed besteed weekeinde dus!