Het merk

Het merk

„Visueel is vlees tegenwoordig perfect, het smaakt echter vaak nergens naar…“, volgens slager Jan Willem Tol. Hamletz® brengt daar verandering in!

Over het algemeen wordt vlees geproduceerd om er vooral mooi uit te zien. Hamletz® wordt geproduceerd vanuit een andere raskeuze en de dieren volgen een ander voedingspatroon. Dit resulteert in een optimale eiwit-water-verbinding die na slacht standhoudt met als gevolg een aantoonbaar lager dripverlies. Het vlees verliest geen vocht na het snijden. Het goede vocht blijft ook bij de bereiding in het vlees en zorgt voor malsheid en smaak van binnenuit.

Hamletz® is een nieuw merk varkensvlees van een Nederlands varkensras met een diervriendelijke huisvesting en een energieneutrale bedrijfsvoering. Hamletz® is een echt Nederlands product met een zeer lage CO2 footprint en een ‘twee sterren Beter Leven Keurmerk’. Duurzaam varkensvlees dus. De varkens worden, in plaats van soja, gevoerd met Lupine, een in Nederland geteeld veevoer. De zaden van lupine zijn rijk aan eiwitten en dat heeft een weerslag op kwaliteit en de structuur van het vlees, en dus op de smaak. De varkens hebben in hun stallen veel meer ruimte om te bewegen. Daardoor krijgen ze een betere doorbloeding van hun spieren waardoor het vlees écht lekkerder is. En dat hebben diverse smaakpanels met consumenten en professionals al aangetoond.

 

 

Hamletz® is dus kwalitatief en vooral lekkerder vlees en vleeswaren. De uitstraling van het vlees, het merk en de verpakking dragen bij aan een nieuwe smaakbeleving. Een smaakbeleving van écht varkensvlees. Hamletz® ziet het als haar taak om de bewust kiezende consument te ondersteunen bij een optimale bereidingswijze van het vlees zodat de verschillen tussen andere aanbieders en merken duidelijk wordt ervaren. Hamletz® wil de hedendaagse consument actief leren hoe een goed stuk varkensvlees moet worden bereid. Daarvoor biedt onze website allerlei tips voor verschillende bereidingswijzen en verrassende gerechten.

Hamletz® maakt het verschil. Voor mens en dier. Daarom is Hamletz® écht lekkerder!