Gemarineerde speklap
Gemarineerde speklap
met bami goreng en milde pindasaus
Voor 4 personen
Bereiding: 35 minuten, 30 minuten wachten
8 speklapjes
1 stuk verse gember (van ca. 5 cm), geschild en fijn geraspt
2 el gembersiroop
4 el ketjap manis
400 g mie nestjes
4 el pindakaas
zout en peper
dunne prei, gewassen en in dunne ringetjes
200 g spitskool, in dunne reepjes
200 doperwten (uit de diepvries)
2 tenen knoflook, fijngehakt
houten satéprikkers
- Snijd de speklapjes in stukken van 3 cm. Meng de helft van de gember met de gembersiroop en 2 el ketjap. Voeg peper en zout naar smaak toe maar let op; de ketjap is al zout. Schep het vlees hierdoor en laat 30 minuten afgedekt in de koelkast marineren. Langer kan ook dus je kunt het eerder voorbereiden.
- Rijg het vlees aan houten prikkers. Verhit een grillpan of de barbecue en gril de spiesjes op niet te hoog vuur (of niet te dicht op de kooltjes) in ca. 15 minuten gaar en knapperig. Keer ze regelmatig om zodat het niet verbrandt. Je kunt ze ook op een rek in een hete oven roosteren. Zet er dan wel een bakje onder waarin je het vet opvangt. Kook tussendoor de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Meng de pindakaas met 100 ml water in een steelpannetje en voeg de rest van de verse gember toe en de rest van de ketjap. Verwarm op laag vuur maar laat niet koken want dan wordt het korrelig. Proef en voeg naar smaak peper en zout toe.
- Giet de mie af en laat uitlekken. Verhit de reuzel en bak de prei kort op hoog vuur. Voeg de kool, erwten en knoflook toe en bak even mee. Bak de mie ook even mee. Serveer de mie met de spiesjes en de pindasaus.