Gegratineerd filetlapje

<span class="hpt_headertitle">Gegratineerd filetlapje</span>

Gegratineerd filetlapje

aardappels uit de oven, tomatensalade

Voor 4 personen

Bereiding: 20 minuten, 30 minuten oventijd

 

800 g iets kruimige aardappels

zout en peper naar behoefte

4 el olijfolie

4 filetlapjes

500 g gemengde cherrytomaatjes

1 rode ui

2 el rode wijnazijn

100 g geraspte belegen kaas

2 el paneermeel

paar takjes fijngesneden vers bieslook

 

  1. Boen de aardappels schoon en snijd ze in onregelmatige stukken. Kook ze in water met wat zout 10 minuten. Verwarm tussendoor de oven voor op 180°Celsius. Giet de aardappels af, laat ze een beetje uitstomen en doe ze terug in de pan. Schud met een deksel op de pan de aardappels heen en weer zodat de buitenkant een beetje kruimig wordt.
  2. Meng de nog warme aardappels met 2 el olijfolie. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de aardappels op een bakplaat en zet 30 minuten in de oven. Schep halverwege een keer om.
  3. Voeg peper en zout toe aan de filetlapjes
  4. Bak de filetlapjes in 2 minuten aan iedere kant. Neem uit de pan en leg in een ovenschaal.
  5. Meng de ui met de rode wijnazijn en 2 el olijfolie. Voeg wat peper en zout toe en laat 10 minuten marineren. Snijd de cherrytomaatjes in stukjes of plakjes.
  6. Meng de kaas met het paneermeel en de bieslook. Bestrooi de filetlapjes met dit kaasmengsel en zet 10 minuten in de oven tot het laagje goudbruin is en de filetlapjes net gaar. Meng de tomaatjes door de gemarineerde ui.
  7. Serveer de aardappels met het vlees en de tomatensalade.