Feelgoodvarken – Dartelpraat met boerin Annechien

Feelgoodvarken – Dartelpraat met boerin Annechien

Feelgoodvarken

Vorige week heb ik jullie verteld over de wensen van een happy-varken. Vandaag nog wat meer varkenswensen.

Varkens willen zichzelf verzorgen. Als varkens jeuk hebben , willen ze zich krabben en als ze vies zijn, willen ze zich een beetje opfrissen. Een beetje schuren kunnen ze zich aan de wand. Ha, ik krijg er nu al jeuk van terwijl ik dit schrijf 😊

Het is ook belangrijk om in conditie te blijven. Ook voor varkens geldt dat van veel slapen en luieren je stijf wordt. Daarom wil het varken ook genoeg kunnen bewegen. Bij ons kan dat doordat ze naar buiten kunnen gaan.

Gezond zijn is ook belangrijk. Daarbij hoort een goede verzorging en een gezonde voeding. Lekkere granen van onze akkers. Het retourbrood van de supermarkt vindt het varken zeker ook lekker. Dierenarts Daniel komt elke vier weken kijken naar de varkens. Check!

Een lekker temperatuurtje is ook wel mooi. Niet te warm en niet te koud. Een stal die goed ventileert. Frisse buitenlucht. En soms een heerlijk zonnetje erbij. Graag liggen de varkens tegen elkaar aan. Lekker warm.

Een veilige plek is ook best wel mooi. Ook al vindt het varken gezelschap best wel mooi, toch vindt het ook fijn om zich even te verstoppen voor een ander varken. Das ook wel prettig als je even zat bent van de ander.

Mooi, nu weten jullie al veel over de belangrijkste zaken die op het verlanglijstje van varkens staan.