Familie Ten Have Mellema ontvangt als eerste landbouwondernemer innovatief borgstellingskrediet voor hun nieuw te bouwen innovatieve Dartelstal

Familie Ten Have Mellema ontvangt als eerste landbouwondernemer innovatief borgstellingskrediet voor hun nieuw te bouwen innovatieve Dartelstal

BEERTA – De familie Ten Have Mellema ontvangt als eerste landbouwondernemer een innovatief borgstellingskrediet (BL Plus Landbouwinnovatie) voor hun nieuw te bouwen Dartelstal met buitenuitloop voor het Hamletz-varken.

 

“We gaan een nieuw varkensvleesmerk in de markt zetten. We zijn blij met deze borgstelling. We steken onze nek uit met ons nieuwe varkensvleesmerk Hamletz en de nieuw te bouwen Dartelstal met buitenuitloop. De borgstelling helpt mee in de realisatie om lekkerder vlees met meer dierenwelzijnssterren in het winkelschap te krijgen. We werken ook nog eens met voer uit de regio (o.a. lupine en granen) en een lage CO2 footprint,” aldus Annechien ten Have Mellema.

 

De Rabobank financiert de Dartelstal van de familie Ten Have-Mellema. Het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit staat borg voor 70 procent van de bedrijfsfinanciering waar geen zekerheid tegenover staat. De regeling Borgstelling MKB-Landbouwkredieten, afgekort BL, is sinds begin dit jaar de opvolger van de Garantstelling Landbouw (GL). De BL is veel breder toepasbaar en bij voldoende perspectief sneller door een aangesloten bank in te passen. Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) voert de regeling uit.

 

Geheel nieuw is dat nu ook een borgstelling verstrekt kan worden voor innovatieve landbouwondernemers die willen investeren in een nieuw marktconcept, product of productieproces. De investering moet gericht zijn op verduurzaming van de productie die verder gaat dan de wettelijke normen en het product moet onderscheidend in de markt worden gezet. LNV hoopt dat de borgstelling voor landbouwinnovaties veel meer innovaties, zowel in de veehouderij als in andere sectoren, mogelijk zal maken.

 

zie ook: https://www.rabobank.com/nl/raboworld/articles/smart-farmer-stories.html