Een weetje – Dartelpraat met boerin Annechien

Een weetje – Dartelpraat met boerin Annechien

We hebben consumentenonderzoek gedaan naar verschillende verpakkingen voor Hamletz, scharrelvlees. Eén van de vragen die regelmatig werd gesteld was: Hoe kan één boerderij nu heel Albert Heijn beleveren?
Het is natuurlijk lastig in te schatten door de gewone burger hoeveel scharrelvlees er in de supermarkt wordt verkocht. Op onze boerderij leveren wij twee keer per week 100 varkens naar de slachterij. Dat zijn samen 200 varkens per week. Dit is genoeg voor zo’n drie honderd winkels van Albert Heijn en een kleine 100 varkens bij DekaMarkt. Twee keer per week brengen we vers scharrelvlees naar de winkel.
Eet Nederland dan zo weinig varkensvlees? Nee, Nederlanders eten zeker meer varkensvlees. Maar het overgrote deel van de consumptie is één ster varkensvlees. Zoveel vlees hebben wij natuurlijk niet. En dat vlees komt dus ook van meerdere één ster boerderijen.
Voor nu hebben wij genoeg scharrelvlees met twee sterren van het Beter Leven Keurmerk. Sterker nog als er meer vraag komt, zouden we nog kunnen uitbreiden naar 280 varkens per week.