Chipolata worstjes

<span class="hpt_headertitle">Chipolata worstjes</span>

Chipolata worstjes

met andijviestamppot en nagelkaas

Voor 4 personen
Bereiding: 30 minuten

1 kilo geschilde kruimige aardappels (dat is ca 1,3 kilo ongeschild)

150 g nagelkaas

1 el boter

8 chipolataworstjes

600 g gesneden en gewassen andijvie

melk (optioneel)

 

 

  1. Doe de aardappels in een ruime pan (er moet straks ook nog wat ruimte zijn voor de andijvie) en schenk er water op tot ze onderstaan. Breng aan de kook, voeg naar smaak zout toe, en kook de aardappels in ca. 20 minuten gaar. Snijd ondertussen de kaas in kleine blokjes.
  2. Verhit de boter in een koekenpan en bak de worstjes in 10 minuten gaar en rondom bruin.
  3. Draai het vuur onder de aardappels uit. Giet de aardappels af maar laat de aardappels in dezelfde hete pan. Stamp ze grof, voeg de kaas toe en bedek met de andijvie. Laat met een deksel op de pan een paar minuten staan zodat de andijvie wat zachter wordt en de kaas een beetje smelt. Stamp nu alles door elkaar. Voeg peper en zout naar smaak toe. Houd je van een smeuige stamppot, dan kun je een scheutje hete melk toevoegen.
  1. Serveer de stamppot met de chipolataworstjes.