Boodschappentip….. koop meer ruimte – Dartelpraat met boerin Annechien

Boodschappentip….. koop meer ruimte – Dartelpraat met boerin Annechien

Boodschappentip….. koop meer ruimte

Deze week is de jaarlijkse Beter Leven week van de Dierenbescherming. Dierenbescherming wil dieren meer ruimte bieden en wil consumenten bewust maken van de mogelijkheid om Beter Leven vlees te kopen.

Elke vierde week van oktober is het de Beter Leven week van de Dierenbescherming. In die week wil Dierenbescherming aandacht vragen van het publiek voor de manier waarop dieren worden gehouden. De aandacht is dit jaar gericht op een noodzakelijke behoefte van het dier aan ruimte.

Ruimte is de basisbehoefte van mens en dier. Zonder bewegingsruimte kunnen we ons niet op een natuurlijke manier gedragen. Als we te weinig ruimte hebben, krijgen we spanningen en stress. Er is meer ruzie als we in een kleine ruimte zijn. Dat geldt voor ons mensen, maar ook voor de dieren. De dieren die onder het Beter Leven Keurmerk worden gehouden, krijgen meer ruimte om te leven. En dus is dat beter.

Bij ons hebben de varkens ook meer ruimte. Onze vleesvarkens hebben bijvoorbeeld dubbel zoveel ruimte als de wettelijke basis. Bovendien kunnen ze naar buiten. Binnen kunnen ze scharrelen in stro en buiten een frisse neus halen. Tot onze verrassing gaan ze veel vaker naar buiten dan we eerst dachten. Zelfs nu nog zijn de vleesvarkens op een mooie dag graag even buiten. Zeker als er geen of weinig wind is.

Vandaar een boodschappentip: Koop meer ruimte voor een dier. Als consument heb je wel degelijk een keuze om dieren meer ruimte te geven. Dus let op de ster in het Beter Leven Keurmerk. En het zou heel mooi zijn als je dan kiest voor Hamletz, scharrelvlees van Annechien om zodoende meer dieren, de ruimte te geven.