Boerderijophaaldag – Dartelpraat met boerin Annechien

Boerderijophaaldag – Dartelpraat met boerin Annechien

Op zoek naar de consument leek het ons goed om ook zelf ervaring op te doen met de verkoop van ons scharrelvlees. Nu wilden we geen slager worden, maar aan de andere kant wilden we wel ervaren hoe dat gaat. Van online naar boerderijophaaldag.

Al een hele tijd zijn we dus bezig om te bezien of we ons scharrelvlees zelf kunnen verkopen. We zagen maar één probleem: dat we boer zijn en geen slager. Om dit op te lossen zijn we met slagerij Hofman uit Winschoten gaan samenwerken. Berend Jan, de slager van slagerij Hofman maakt het vlees met vakmanschap klaar. Daarna wordt het vlees gevacumeerd en ingevroren. Verder maken ze allerlei lekkere producten. Zoals bijvoorbeeld kant en klare gehaktballen, ze trekken bouillon van de botten van het varken en maken heerlijke leverworst. En niet te vergeten maken ze droge worst als de beste. Een goede partner dus.

Ons plan was om online onze producten verkopen. Echter tot nu toe hebben we het transport van de producten niet kunnen regelen op een betaalbare, veilige en klantvriendelijke manier. Alleen ons droge worsten pakket versturen we via POST NL als brievenbuspakket. Das trouwens ook best leuk om als cadeautje te versturen.

Maar goed we zijn over gegaan op plan B. We gaan boerderijophaaldagen organiseren. Op de boerderijophaaldag kun je je scharrelvlees zelf bij ons ophalen. De pakketten maken we tevoren klaar. Het vlees is diepgevroren. Enkele producten verkopen we ook los. Zonder pakket. De eerste boerderijophaaldag is op zaterdag 28 mei van 12.00 uur tot 16.00 uur. Wil je een pakket bestellen dan moet je dat voor zondag 22 mei om 24.00 uur doen. Bestellingen kun je via onze website plaatsen. Dan hebben wij de tijd om alle bestellingen klaar te maken.

Op de ophaaldag zelf zijn wij er ook en kunnen we alles vertellen over onze boerderij. Ook onze varkens zijn nieuwsgierig naar al het bezoek. Wij hopen er een leuke middag van te maken.

Tot ziens op zaterdag 28 mei zullen we dan maar zeggen.