Boer in Supermarkt – Dartelpraat met Boerin Annechien

Boer in Supermarkt – Dartelpraat met Boerin Annechien

Boer in de supermarkt

Het is een hele belevenis om boodschappen te doen en je eigen Hamletz, scharrelvlees in de supermarkt te zien liggen. Daar komen veel zaken bij kijken.  Dat is echt wel anders dan gewoon op je boerderij werken.

Eén van mijn grote vragen is: Hoe krijg je Hamletz, scharrelvlees onder de aandacht van potentiële consumenten op het moment dat ze in de supermarkt zijn? En natuurlijk wil je graag weten wie je consumenten zijn? Ik heb me daar in verdiept.

Een tijdje terug liep ik in de supermarkt. Iemand vroeg me: Oh, jouw vlees ligt hier ook toch? Ik kan het niet vinden. En dat nadat het al verschillende keren in de actiekoeling had gelegen. Dat zette me wel aan het denken.

Wat de boer niet kent

Boodschappen doe ik elke week in de supermarkt. Meestal koop ik dezelfde artikelen en leg een vaste route af en vul mijn kar. Zo had ik nog nooit gehoord van vloerstickers of woblers. U wel? Natuurlijk wilde ik er op letten in de winkel. Maar iedere keer was ik de winkel al weer uit en dan weer had ik geen vloersticker of wobler gezien. Er gebeurt veel onbewust met je in de supermarkt. Normaal sta je daar helemaal niet bij stil.

Hoe word ik verleid?

Marketing is niet mijn vak. Maar ons scharrelvlees moet wel verkocht worden.

Ik heb me suf geprakkiseerd hoe ikzelf verleid wordt om eens wat anders te kopen in de supermarkt dan normaal. Ik kwam tot de conclusie dat als producten in de actiekoeling liggen, ik nog wel eens iets wil kopen, wat ik normaal niet koop. Dus als je iets nieuws hebt, moet je in de actiekoeling liggen! Want dat heeft attentiewaarde! Maar ja… U raadt het al. Dat kost geld.

Onze topwinkel

Een winkel bij ons in de buurt heeft die strategie toegepast. En het heeft effect.

Juist deze winkel: Albert Heijn in Winschoten, is één van onze best verkopende winkels. Zij legden onze producten in de actiekoeling omdat ze het leuk vinden dat ons scharrelvlees er te koop is. Vlees van een boer uit de buurt. Het leuke is dat Hamletz, scharrelvlees zich nu zelf verkoopt in deze winkel.