Al het moois rondom de boerderij – Dartelpraat met boerin Annechien

Al het moois rondom de boerderij – Dartelpraat met boerin Annechien

Het voorjaar en de zomer zijn mijn favoriete jaargetijden. Het is dan mooi op de boerderij. Er groeit van alles en er is veel te zien en te beleven.

Voor mij is het een mooi moment als de wintertarwe in de aar komt. De kleur van de tarwe verandert dan als een kameleon van een hard groene kleur in een zachte groene kleur. Als je de korrels telt, heb je al een beetje idee van de opbrengst van de tarwe. De kleur verandert verder als de tarwe verder af rijpt. Als de plant rijp is, krijgt ze een goud gele kleur. Als de korrel hard is, dan is het klaar om geoogst te worden. Maar zover is het gelukkig nog niet.

Ook in de tuin is het genieten. Zo hebben wij twee nestjes van puttertjes. Het ene nestje heeft drie eitjes en het andere nestje bevat al jonge puttertjes. De ouders vliegen druk heen en weer. Puttertjes vliegen op een grappige manier. We moesten heel goed zoeken waar de nestjes zaten. In ons geval in twee verschillende pruimenbomen. De putter wordt ook wel distelvink genoemd. Putters eten onder andere zaden van distels en paardenbloemen. Vandaar de naam distelvink.

Ook de veldleeuwerik kun je bij ons horen en zien. In ons open akkerbouwgebied vind je ze nog. Wat ook leuk is dat wij soms een geel kwikstaartje zien in onze tuin. Natuurlijk zijn er ook zwaluwen. Bijzondere vogels als de kiekendief zijn er ook in ons gebied. Dat is dan weer het mooie als je huis in een landbouwgebied staat.

Wij genieten ervan!